Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

De Lekkerste Bal Gehakt 2019 is gewonnen door Keurslager Jongmans uit Klundert. Op 5 november ontving slager Jean-Pierre Jongmans de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op de VAS beurs in de Beursfabriek in Nieuwegein.

Slager Jean-Pierre Jongmans ontving de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Dun en tv-presentatrice Corine Boon. Keurslager Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Maarnse Slagerij uit Maarn.

Jury

De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
Slagerij Beerens in Eindhoven Keurslagerij De Kwant in Hank Valk Versmarkt in Voorschoten Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden Vleeschmeester Beerens in Liempde Keurslagerij van Hest in Goirle Keurslagerij J.K. van Hoof in Udenhout

Winnende slagers op Facebook

 

Afgezien van de eer en natuurljik de beker, wint de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederlandook een speciale plek op Facebook. De winnaar wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van lekker vlees. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd. Of check het rechts op deze pagina.