Gildeslager Billet Zundert: "We worden steeds meer een eetwinkel"

Gildeslager Billet in het West-Brabantse grensdorp Zundert ontstond in 1933 toen Reke Billet een slagerij begon. Juni vorig jaar nam de vierde generatie Billet het heft in handen: Sabrina Billet nam de zaak samen met haar man Stephan over van haar ouders. Sabrina: “We vinden het leuk werk en we willen het graag voortzetten.”

Erica van Doorn: "Klanten mogen mij ook na zes uur gerust bellen"

Zeventien jaar lang werkte Erika van Doorn in haar eigen slachterij. Na een kort uitstapje naar de keuken van een lunchroom staat ze nu ruim zes maanden aan het roer van haar eigen Gelderblom-slagerij in Woerden. Het vlees ontvangt ze in technische delen. “Dat is wel even afkicken.”

Job Vrijenhoek: "Wij kiezen voor puur vlees, waarbij je alleen zout en peper nodig hebt"

Job Vrijenhoek is een slager van deze tijd die staat voor puur en kwalitatief vlees van duidelijke herkomst. Met aandacht voor het milieu. “Ik probeer vlees te kopen met een lage CO2-uitstoot, zodat mensen over twintig jaar ook nog vlees kunnen eten.”

Dorresteyn vier blokjes home

Bas Broers van Slagerij Dorresteyn: "We zijn een stelletje rouwdouwers waarbij goede producten en service voorop staan"

“Kok en slager; het zijn mijn twee liefdes, maar ik wilde niet iedere avond van huis zijn, het gezinsleven is ook belangrijk. Het koksvak is wat completer, vond ik. Maar nu ik de twee hier in de vernieuwde slagerij combineer, vind ik het helemaal super”, zegt Bas Broers. Sinds januari 2017 is hij de trotse eigenaar van slagerij Dorresteyn in Maarssen.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.